Hozzávalók:
6 db 4 cm átmérőjű, 5 cm magas felfújtformához:
30 dkg mirelit ribizli, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál darált háztartási keksz.
A morzsához:
fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 dkg nádcukor, 6 dkg liszt, 4 dkg vaj olvasztva, +
egy kevés a formák kikenéséhez, + kevés liszt a formákba.
Elkészítése:
6 db felfújt formát kivajaztam, kiliszteztem.
A kiolvadt ribizlit a darált háztartási keksszel, illetve a mézzel elkevertem, majd a formák aljába kanalaztam.
A morzsához a vajat megolvasztottam, belekevertem a többi hozzávalót, és a morzsát egyenletesen a ribizli tetejére halmoztam.
220 fokra előmelegített sütőben 10 -12 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők Lapja Konyha.
6 db 4 cm átmérőjű, 5 cm magas felfújtformához:
30 dkg mirelit ribizli, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál darált háztartási keksz.
A morzsához:
fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 dkg nádcukor, 6 dkg liszt, 4 dkg vaj olvasztva, +
egy kevés a formák kikenéséhez, + kevés liszt a formákba.
Elkészítése:
6 db felfújt formát kivajaztam, kiliszteztem.
A kiolvadt ribizlit a darált háztartási keksszel, illetve a mézzel elkevertem, majd a formák aljába kanalaztam.
A morzsához a vajat megolvasztottam, belekevertem a többi hozzávalót, és a morzsát egyenletesen a ribizli tetejére halmoztam.
220 fokra előmelegített sütőben 10 -12 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők Lapja Konyha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése