2016. május 11., szerda

Meggyes - mákos clafoutis

Hozzávalók:

  10 dkg finomliszt, 10 dkg darált mák, 35 dkg friss, vagy kiolvasztott meggy, 120 ml joghurt, 3 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, fahéj.

Elkészítése:

 Mixerrel felvertem a tojásokat, hozzádolgoztam a cukrot, sót, tejet, joghurtot, vajat, fahéjat, végül a lisztet, és a mákot is hozzáadtam. Sütőpapírral borított 20 x 30 cm -s tepsibe beleöntöttem a masszát, és a meggyet rászórtam. Kb. 180 fokon 40 percig sütöttem.

Forrás: www.konyhalal.cafeblog.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése