Hozzávalók:
35 dkg süteményliszt, 6 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 1 közepes tojás, 1/2 dl langyos tej, 1/4 teáskanál szárított élesztő, csipet só.
a töltelékhez : 60 dkg szilva.
a diómorzsához: 5 dkg darált dió, 5 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt gyömbér.
a tetejére: porcukor 1 vaníliás cukorral keverve.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet tálba öntöttem, hozzákevertem a szárított élesztőt, cukrot, sót.
A tojást a langyos tejjel kissé felvertem.
A vajat a lisztes keverékhez adtam, elmorzsoltam majd a tejes tojásos keveréket hozzáöntve tésztává dolgoztam.
A gombóccá gyúrt tésztát feleztem, az egyik felét kinyújtottam, és egy sütőpapírral bélelt
20 x 33 cm -s tepsibe helyeztem, úgy hogy a peremére is jutott egy kis tészta.
Villával meg szurkáltam, a diómorzsa felét ráöntöttem, és az előzőleg megmosott, felezett szilvával beborítottam, erre még rászórtam a maradék diómorzsát.
A maradék tésztát is kinyújtottam, és ráhelyeztem a töltelékre. A tetejét is megszurkáltam villával, ezután az előmelegített sütőbe raktam, és 175 fokon kb. 40 percig sütöttem.
Még melegen meghintettem a vaníliával kevert porcukorral.
35 dkg süteményliszt, 6 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 1 közepes tojás, 1/2 dl langyos tej, 1/4 teáskanál szárított élesztő, csipet só.
a töltelékhez : 60 dkg szilva.
a diómorzsához: 5 dkg darált dió, 5 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt gyömbér.
a tetejére: porcukor 1 vaníliás cukorral keverve.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet tálba öntöttem, hozzákevertem a szárított élesztőt, cukrot, sót.
A tojást a langyos tejjel kissé felvertem.
A vajat a lisztes keverékhez adtam, elmorzsoltam majd a tejes tojásos keveréket hozzáöntve tésztává dolgoztam.
A gombóccá gyúrt tésztát feleztem, az egyik felét kinyújtottam, és egy sütőpapírral bélelt
20 x 33 cm -s tepsibe helyeztem, úgy hogy a peremére is jutott egy kis tészta.
Villával meg szurkáltam, a diómorzsa felét ráöntöttem, és az előzőleg megmosott, felezett szilvával beborítottam, erre még rászórtam a maradék diómorzsát.
A maradék tésztát is kinyújtottam, és ráhelyeztem a töltelékre. A tetejét is megszurkáltam villával, ezután az előmelegített sütőbe raktam, és 175 fokon kb. 40 percig sütöttem.
Még melegen meghintettem a vaníliával kevert porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése