Hozzávalók:
4 tojás, 4 dkg porcukor, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg mák, 12 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só, 15- 20 dkg szeder.
Elkészítése:
A tojássárgáját kihabosítottam a porcukorral, és a vajjal.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan a vajas részhez forgattam.
Egy tálban elkevertem a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, és a sóval, majd ezt a keveréket beleforgattam a masszába.
A kapszlival bélelt muffin tepsibe háromnegyedig töltöttem a masszából, és minden muffinba 3 - 3 szem szedret nyomtam.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők lapja konyha 2011 március.
4 tojás, 4 dkg porcukor, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg mák, 12 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só, 15- 20 dkg szeder.
Elkészítése:
A tojássárgáját kihabosítottam a porcukorral, és a vajjal.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan a vajas részhez forgattam.
Egy tálban elkevertem a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, és a sóval, majd ezt a keveréket beleforgattam a masszába.
A kapszlival bélelt muffin tepsibe háromnegyedig töltöttem a masszából, és minden muffinba 3 - 3 szem szedret nyomtam.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők lapja konyha 2011 március.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése