Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 6 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál rum, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só.
a töltelékhez: 10 dkg vaj, 12 dkg méz, 10 dkg darált dió, 2 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, 5 dkg tejszín, 1 vaníliás pudingpor, füge.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a hideg vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egy keverőtálba tettem, és robotgéppel elkezdtem morzsalékossá keverni. / A lisztet 30 percre belehet tenni a hűtőbe, hogy a tészta morzsalékos legyen./
Amikor már jó morzsalékos a tészta, hozzákevertem a tojást, a rumot. Egy percig kevertem, majd lisztezett felületre borítottam a masszát, gyorsan összegyúrtam, fóliába csomagoltam, és egy órára a hűtőbe raktam.
A mézet, a lágy vajat, a vaníliaaromát, tejszínt, egy tálba öntöttem, és kézi mixerrel simára kevertem.
A tojásokat egyesével hozzáadtam, a darált diót, és a vaníliaaromát is belekevertem.
A tésztát kivettem a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtottam, és egy 20 x 30 cm- s sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam.
A tölteléket ráöntöttem, és a hámozott, szeletelt fügéket ráhelyeztem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve olvasztott mézzel lekentem a tetejét, de porcukorral is megszórhatjuk.
Forrás: www.mytaste.hu
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 6 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál rum, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só.
a töltelékhez: 10 dkg vaj, 12 dkg méz, 10 dkg darált dió, 2 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, 5 dkg tejszín, 1 vaníliás pudingpor, füge.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a hideg vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egy keverőtálba tettem, és robotgéppel elkezdtem morzsalékossá keverni. / A lisztet 30 percre belehet tenni a hűtőbe, hogy a tészta morzsalékos legyen./
Amikor már jó morzsalékos a tészta, hozzákevertem a tojást, a rumot. Egy percig kevertem, majd lisztezett felületre borítottam a masszát, gyorsan összegyúrtam, fóliába csomagoltam, és egy órára a hűtőbe raktam.
A mézet, a lágy vajat, a vaníliaaromát, tejszínt, egy tálba öntöttem, és kézi mixerrel simára kevertem.
A tojásokat egyesével hozzáadtam, a darált diót, és a vaníliaaromát is belekevertem.
A tésztát kivettem a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtottam, és egy 20 x 30 cm- s sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam.
A tölteléket ráöntöttem, és a hámozott, szeletelt fügéket ráhelyeztem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve olvasztott mézzel lekentem a tetejét, de porcukorral is megszórhatjuk.
Forrás: www.mytaste.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése