Hozzávalók:
Az alaphoz: 20 dkg kakaós keksz, 6 dkg vaj.
A krémhez: 12 dkg étcsokoládé, 150 ml tejszín.
A díszítéshez: 15- 20 szem eper, szeletelt mandula.
Elkészítése:
A kakaós kekszet aprítógépben finomra őröltem, majd hozzá öntöttem az olvasztott vajat, és jól elkevertem a masszát.
Egy kb. 20 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt tettem, majd belenyomkodtam a kakaós masszát.
A hűtőbe raktam 40 percre, hogy megdermedjen a keksz alap.
A tejszínt felforraltam, a csokoládét beletördeltem, levettem a tűzről, és addig kevergettem amíg a csokoládé felolvadt benne.
A kekszes formát kivettem a hűtőből, ráöntöttem a tejszínes csokoládét, és egyenletesen elsimítottam.
Az epreket félbevágtam, és belenyomkodtam a csokirétegbe.
A tetejét szeletelt mandulával szórtam meg.
Legalább 2 órára a hűtőbe kell tenni, hogy megdermedjen, utána szépen szeletelhető.
Ötlet : ApróSéf.
Az alaphoz: 20 dkg kakaós keksz, 6 dkg vaj.
A krémhez: 12 dkg étcsokoládé, 150 ml tejszín.
A díszítéshez: 15- 20 szem eper, szeletelt mandula.
Elkészítése:
A kakaós kekszet aprítógépben finomra őröltem, majd hozzá öntöttem az olvasztott vajat, és jól elkevertem a masszát.
Egy kb. 20 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt tettem, majd belenyomkodtam a kakaós masszát.
A hűtőbe raktam 40 percre, hogy megdermedjen a keksz alap.
A tejszínt felforraltam, a csokoládét beletördeltem, levettem a tűzről, és addig kevergettem amíg a csokoládé felolvadt benne.
A kekszes formát kivettem a hűtőből, ráöntöttem a tejszínes csokoládét, és egyenletesen elsimítottam.
Az epreket félbevágtam, és belenyomkodtam a csokirétegbe.
A tetejét szeletelt mandulával szórtam meg.
Legalább 2 órára a hűtőbe kell tenni, hogy megdermedjen, utána szépen szeletelhető.
Ötlet : ApróSéf.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése