Hozzávalók:
1 csomag / 20 dkg babapiskóta / 1 vaníliás pudingpor, 3 - 4 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej,
2 dl tejszín, kb. 20 dkg eper.
a mártogatáshoz: kis adag meleg kávé, 2 dl meleg tej.
Elkészítése:
Először a pudingot készítem el, egy kisebb lábosban felmelegítem a tejet, beleöntöm a pudingport, és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett besűrítem, majd leveszem a tűzről.
A tejszínt kemény habbá verem, és a pudinghoz keverem.
Előveszek egy 20 x 20 cm- s üvegtálat.
A meleg kávét, tejet összeöntöm, és belemártogatom a babapiskótákat.
Az üvegtálba lerakok egy sor mártogatott babapiskótát, ráöntöm a pudingos tejszín felét, rá epret szelek, és újból lerakok egy sor babapiskótát, rá a maradék puding, és végül még eperrel kirakom a tetejét.
Berakom a hűtőbe, és 2 - 3 óra dermedés után lehet enni belőle.
1 csomag / 20 dkg babapiskóta / 1 vaníliás pudingpor, 3 - 4 evőkanál kristálycukor, 4 dl tej,
2 dl tejszín, kb. 20 dkg eper.
a mártogatáshoz: kis adag meleg kávé, 2 dl meleg tej.
Elkészítése:
Először a pudingot készítem el, egy kisebb lábosban felmelegítem a tejet, beleöntöm a pudingport, és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett besűrítem, majd leveszem a tűzről.
A tejszínt kemény habbá verem, és a pudinghoz keverem.
Előveszek egy 20 x 20 cm- s üvegtálat.
A meleg kávét, tejet összeöntöm, és belemártogatom a babapiskótákat.
Az üvegtálba lerakok egy sor mártogatott babapiskótát, ráöntöm a pudingos tejszín felét, rá epret szelek, és újból lerakok egy sor babapiskótát, rá a maradék puding, és végül még eperrel kirakom a tetejét.
Berakom a hűtőbe, és 2 - 3 óra dermedés után lehet enni belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése