2015. június 14., vasárnap

Epres pudingos babapiskóta

Hozzávalók:

   1 csomag / 20 dkg babapiskóta / 1 vaníliás pudingpor, 3 - 4 evőkanál kristálycukor,  4 dl tej,
2 dl tejszín, kb. 20 dkg eper.

  a mártogatáshoz: kis adag  meleg kávé, 2 dl meleg tej.

Elkészítése:

  Először a pudingot készítem el, egy kisebb lábosban felmelegítem a tejet, beleöntöm a pudingport, és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett besűrítem, majd leveszem a tűzről.
  A tejszínt kemény habbá verem, és a pudinghoz keverem.

Előveszek egy 20 x 20 cm- s üvegtálat.
A meleg kávét, tejet összeöntöm, és belemártogatom a babapiskótákat.
Az üvegtálba lerakok egy sor mártogatott babapiskótát,  ráöntöm a pudingos tejszín  felét, rá epret szelek, és újból lerakok egy sor babapiskótát, rá a maradék puding, és végül még eperrel kirakom a tetejét.
 Berakom a hűtőbe, és 2 - 3 óra dermedés  után lehet enni belőle.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése