Hozzávalók:
A piskótához:
8 db nagyobb tojás, 8 csapott evőkanál kristálycukor, 8 bő evőkanál finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 1 bögre magozott meggy, 2 evőkanál darált dió.
A szóráshoz: 2 - 3 evőkanál szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét a cukorral felvertem, majd ebbe óvatosan belekevertem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
Az összekavart piskótaalapot kettéválasztottam, egy kisebb, és egy nagyobb részre. A kisebb részbe kakaóport kevertem.
Egy 38 x 30- s tepsibe sütőpapírt raktam, beleöntöttem először a világos, rá a sötétebb masszát. Megszórtam darált dióval, majd megmárványoztam - vagyis villával összehúztam a rétegeket.
Meggyel, és szeletelt mandulával megszórtam a tetejét, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30- 40 percig sütöttem. A tetejét még meglehet szórni porcukorral.
Forrás: ApróSéf.
A piskótához:
8 db nagyobb tojás, 8 csapott evőkanál kristálycukor, 8 bő evőkanál finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 1 bögre magozott meggy, 2 evőkanál darált dió.
A szóráshoz: 2 - 3 evőkanál szeletelt mandula.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét a cukorral felvertem, majd ebbe óvatosan belekevertem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
Az összekavart piskótaalapot kettéválasztottam, egy kisebb, és egy nagyobb részre. A kisebb részbe kakaóport kevertem.
Egy 38 x 30- s tepsibe sütőpapírt raktam, beleöntöttem először a világos, rá a sötétebb masszát. Megszórtam darált dióval, majd megmárványoztam - vagyis villával összehúztam a rétegeket.
Meggyel, és szeletelt mandulával megszórtam a tetejét, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30- 40 percig sütöttem. A tetejét még meglehet szórni porcukorral.
Forrás: ApróSéf.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése