Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 8 dkg kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 15 dkg vaj, kb. 50 dkg ribizli vagy eper.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem 5 dkg cukorral, és a sütőporral. Hozzáadtam a tojásfehérjét és a lágy vajat, kézzel összemorzsoltam a tésztát.
A morzsalékot egyharmad - kétharmad arányban elosztottam. A nagyobb mennyiséghez hozzáadtam a tojássárgáját.
Lisztezett felületen 3- 4 mm vékonyra nyújtottam a tésztát, és sütőpapírral fedett 20 x 30 cm -s tepsibe tettem.
Villával megszurkáltam, és a ribizlit ráborítottam. Rászórtam a maradék cukrot, majd a tésztamorzsát is rámorzsoltam.
Előmelegített sütőben kb. 30- 35 perc alatt készre sütöttem.
Forrás: Meglepetés receptnaptár.
30 dkg finomliszt, 8 dkg kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 15 dkg vaj, kb. 50 dkg ribizli vagy eper.
Elkészítése:
A lisztet elkevertem 5 dkg cukorral, és a sütőporral. Hozzáadtam a tojásfehérjét és a lágy vajat, kézzel összemorzsoltam a tésztát.
A morzsalékot egyharmad - kétharmad arányban elosztottam. A nagyobb mennyiséghez hozzáadtam a tojássárgáját.
Lisztezett felületen 3- 4 mm vékonyra nyújtottam a tésztát, és sütőpapírral fedett 20 x 30 cm -s tepsibe tettem.
Villával megszurkáltam, és a ribizlit ráborítottam. Rászórtam a maradék cukrot, majd a tésztamorzsát is rámorzsoltam.
Előmelegített sütőben kb. 30- 35 perc alatt készre sütöttem.
Forrás: Meglepetés receptnaptár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése