2015. június 16., kedd

Epres - túros piskóta bögrésen

Hozzávalók:

   25 dkg túró, 3 tojás, 25 dkg liszt, / 2 bögre/ 180 g natúr joghurt, / háromnegyed bögre/ 16 dkg étolaj, / 80 ml / 1 csomag sütőpor, 20 dkg eper.
  a tetejére: 1-2 evőkanál szeletelt mandula.

Elkészítése:

  A túrót kikevertem a cukorral, majd a tojásokkal is. Ezután hozzáadtam a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé kevertem. Sütőpapírral bélelt 30 x 20 cm- s tepsibe öntöttem a masszát, és a tetejét kiraktam eperrel. Szeletelt mandulával megszórtam a tetejét, és  előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
 Frissen jó, másnap már kissé megkeményedik.

Forrás: www.rupanerkonyha.cafeblog.hu


 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése