2014. március 31., hétfő

Kakaós-kókuszos csiga

Karácsony előtt nézegettem jó pár régi sütis újságot, és az egyikből írtam még ki ezt a receptet.
 Az eredeti  élesztős sima kókuszos csigát szinte mindenki ismeri, de ezt a kakaós verziót én még nem olvastam, láttam sehol.
Pár hete meg is sütöttem, és nagyon finom lett. Jól tárolható, jó pár napig eláll, ha esetleg marad.

   Ezért is küldöm el Nikinek, aki
    A SAD 23.- dik forduló háziassznya.
     http://www.sutikesutik.blogspot.no Nagy  kedvence a kókusz, épp ezért a forduló a
   
           ;Kókusz Pókusz,, névre hallgat.



Hozzávalók:

    a tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaópor, 13 dkg vaj, 4 dkg porcukor, csipet só, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, fél kávéskanál sütőpor.

   a kókuszhabhoz:  2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése:

   A tészta hozzávalóit összegyúrtam, fél óráig a hütőben pihentettem.
   A tojásfehérjéből kemény habot vertem egy tálban,  közben a porcukrot is hozzáadtam. Kisebb fazékban vizet forraltam , és vizgőz felett pár percig alacsony fokozaton tovább vertem a tojáshabot, mig keményebbé nem vált.
   Végül belekevertem a kókuszreszeléket.
 A tésztát  lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglalappá kinyújtottam.
Rákentem a kókuszos habot, és mint a beiglit , a szélesebb oldalánál fogva feltekertem.
    Éles késsel kb.1 cm vastagságú csigákat vágtam a feltekert tésztából. Nekem 20 darabot sikerült vágni a tésztából.
 Sütőpapírral fedett sütőlapra helyeztem a csigákat,  és előmelegített sütőben,  közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsültek.


   


         



    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése