Hozzávalók:
6 tojás, 10 dkg nyirfacukor, 10 dkg kókuszzsír, 5 dkg kakaópor, 30 dkg őrölt mandula, 1kk szódabikarbona, 50 dkg meggy.
a csokimázhoz: 3 dkg kókuszzsír , 3 dkg nyírfacukor, 1 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A hat tojássárgáját felhabosítottam a nyírfacukorral, hozzáadtam az olvadt kókuszzsírt, az őrölt mandulát. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, és utoljára adtam hozzá a masszához.
26 cm- es tortaformába sütőpapírt raktam, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt megsütöttem.
A csokimázhoz a nyírfacukorra öntöttem kb. 2- 3 evőkanálnyi vizet, összekevertem, és beraktam a mikróba fél percre, hogy a cukor felolvadjon.
A kókuszzsírt hozzákevertem, majd a kakaóporral addig kevertem mig kissé besűrűsödött.
A torta tetejét késsel megszúrkáltam, és ráöntöttem a csokimázat. A fagyasztóból kivett olvadt meggyel díszítettem a tetejét.
Forrás: urbanherbalist blogja
6 tojás, 10 dkg nyirfacukor, 10 dkg kókuszzsír, 5 dkg kakaópor, 30 dkg őrölt mandula, 1kk szódabikarbona, 50 dkg meggy.
a csokimázhoz: 3 dkg kókuszzsír , 3 dkg nyírfacukor, 1 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A hat tojássárgáját felhabosítottam a nyírfacukorral, hozzáadtam az olvadt kókuszzsírt, az őrölt mandulát. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, és utoljára adtam hozzá a masszához.
26 cm- es tortaformába sütőpapírt raktam, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt megsütöttem.
A csokimázhoz a nyírfacukorra öntöttem kb. 2- 3 evőkanálnyi vizet, összekevertem, és beraktam a mikróba fél percre, hogy a cukor felolvadjon.
A kókuszzsírt hozzákevertem, majd a kakaóporral addig kevertem mig kissé besűrűsödött.
A torta tetejét késsel megszúrkáltam, és ráöntöttem a csokimázat. A fagyasztóból kivett olvadt meggyel díszítettem a tetejét.
Forrás: urbanherbalist blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése