Hozzávalók:
12, 5 dkg puha vaj, 11 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 zacskó vaniliás cukor, 25 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor.
a külső réteghez: kb. 1 teáskanál fahéj, 3 teáskanál porcukor.
Elkészítése:
A puha vajat simára kevertem a cukorral, a tojással, és a vaniliás cukorral.
Hozzáadtam a lisztet, sütőport, és simára kevertem.
Hütőbe raktam pár órára, de egy éjszakára is bent hagyhatjuk. Legalább 30 percet pihentetni kell a hütőben.
Egy kis tálba szórtam a fahéjat, porcukrot.
A masszából diónyi kis gombocókat gyúrtam, majd korongá lapítottam, és meghempergettem őket a fahéjas cukorban.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12 perc alatt sültek ki. Nekem 35 db keksz sült ki.
Forrás: gasztrómankó.hu
12, 5 dkg puha vaj, 11 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 zacskó vaniliás cukor, 25 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor.
a külső réteghez: kb. 1 teáskanál fahéj, 3 teáskanál porcukor.
Elkészítése:
A puha vajat simára kevertem a cukorral, a tojással, és a vaniliás cukorral.
Hozzáadtam a lisztet, sütőport, és simára kevertem.
Hütőbe raktam pár órára, de egy éjszakára is bent hagyhatjuk. Legalább 30 percet pihentetni kell a hütőben.
Egy kis tálba szórtam a fahéjat, porcukrot.
A masszából diónyi kis gombocókat gyúrtam, majd korongá lapítottam, és meghempergettem őket a fahéjas cukorban.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12 perc alatt sültek ki. Nekem 35 db keksz sült ki.
Forrás: gasztrómankó.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése