Datolyás sütemény karamellöntettel
Ez a datolyás süti a SAD. 5 " Karamell, mert szeretem" fordulójára készült.
Hozzávalók:
20 dkg datolya, 1 dl forró víz, 10 dkg vaj, 20 dkg nádcukor, 2 tojás, 18 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, 0,6 dl tej.Az öntethez: 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 10 dkg nádcukor.
Elkészítés:
Az apróra vágott datolyát forró vízzel felöntöm, és megvárom, mig a vizet teljesen fel nem szívja. A vajat, és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverem, majd hozzáadom a két tojást, és azzal is elkeverem. Hozzászitálom a lisztet, sütőport, majd hozzáadom a beáztatott datolyát, tejet, és alaposan összekeverem. Egy őzgerinc formába sütőpapírt rakok, és belekanalazom a tésztát, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb.50 percig sütöm. / Lehet 20 cm átmérőjű formában is sütni/
Az öntethez kis lángon addig hevítem a darabokra vágott vajat, tejszínt, és a cukrot, míg a cukor el nem olvad. Ezután a lángot feljebb véve sűrűre forralom. Tálaláskor meglocsolom a süteményszeleteket.
Ötlet: tv paprika magazin
Nagyon szépen köszönöm, hogy részt vettél a játékban! Remek süteményt alkottál! :)
VálaszTörlésMilyen különleges ez a süti, nagyon finom lehet! Ha megengeded, fel is iratkoznék hozzád elsőként! :-)
VálaszTörlésPersze, hogy megengedem, nagyon köszönöm.
VálaszTörlés