Ez a torta a 22. -dik házassági évfordulonkra készült.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
18 dkg darált kesz, 10 dkg vaj, 25 dkg mascarpone,2 dl tejszín ,1 dkg zselatin, 5- 5 dkg étcsokoládé, tejcsokoládé, 4 evőkanál porcukor, 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék.
Elkészítés:
A vajat a darált kekszel összegyúrom, és belelapogatom egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába. Hűtőbe rakom amíg a krémet elkészítem.
A zselatint 50 ml vízzel elkeverem, és egy kis lábosban felolvasztom.
A mascarponét elkeverem a cukorral, és a felvert tejszínnel, a felolvasztott zselatint is hozzákeverem. Vízgőz felett megolvasztom a kétféle csokoládét, és lazán a mascarponés krémhez keverem. A gyümölcskeverék 2/3 részét a tortára halmozom , rákenem a krémet, majd a tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
3-4 órára a hűtőbe teszem szilárdulni.
Ötlet: Meglepetés receptnaptár
Elkészítés:
A vajat a darált kekszel összegyúrom, és belelapogatom egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába. Hűtőbe rakom amíg a krémet elkészítem.
A zselatint 50 ml vízzel elkeverem, és egy kis lábosban felolvasztom.
A mascarponét elkeverem a cukorral, és a felvert tejszínnel, a felolvasztott zselatint is hozzákeverem. Vízgőz felett megolvasztom a kétféle csokoládét, és lazán a mascarponés krémhez keverem. A gyümölcskeverék 2/3 részét a tortára halmozom , rákenem a krémet, majd a tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
3-4 órára a hűtőbe teszem szilárdulni.
Ötlet: Meglepetés receptnaptár
Gyönyörű és mindjárt itt a friss ribizli is! :-)
VálaszTörlésKöszi, milyen igaz. Bármilyen bogyós gyümölcs hozzáadásával finom lehet.
VálaszTörlés