2012. május 25., péntek

Csokoládés, erdeigyümölcsös torta

Ez a torta a 22. -dik házassági évfordulonkra készült.


Hozzávalók:

 18 dkg darált kesz, 10 dkg vaj, 25 dkg mascarpone,2 dl tejszín ,1 dkg zselatin, 5- 5 dkg étcsokoládé, tejcsokoládé, 4 evőkanál porcukor, 30 dkg  fagyasztott erdei gyümölcskeverék.



 Elkészítés:


   A  vajat a darált kekszel összegyúrom, és belelapogatom egy 24 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába. Hűtőbe rakom amíg a krémet elkészítem. 

 A  zselatint 50 ml vízzel elkeverem, és egy kis lábosban felolvasztom.
 A mascarponét elkeverem a cukorral, és a felvert tejszínnel, a felolvasztott zselatint is hozzákeverem. Vízgőz felett megolvasztom a kétféle csokoládét, és lazán a mascarponés krémhez keverem. A gyümölcskeverék 2/3 részét a tortára halmozom , rákenem a krémet, majd a tetejére teszem  a maradék gyümölcsöt.
 3-4 órára a hűtőbe teszem szilárdulni.


 Ötlet: Meglepetés receptnaptár





2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű és mindjárt itt a friss ribizli is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, milyen igaz. Bármilyen bogyós gyümölcs hozzáadásával finom lehet.

    VálaszTörlés