2025. január 18., szombat

Almás krémes

 Hozzávalók: 

a kevert tésztához :  5 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 dl étolaj, 1 dl víz, Kb. 7 db alma / hámozva, magozva, szeletelve/ 1 g őrőlt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor.a

a krémhez: 2 tasak vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor, 5 dl tej, 20 dkg vaj.

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vizzel habosra kevertem, hozzáadtam a sütőport, lisztet, végül a tojások keményre felvert habját is óvatósan belekevertem.

Egy 35 x 25 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem, és az aljára vékonyra szeletelt almát helyeztem. Sűrűn egymás mellé szinte két rétegben. Fahéjjal, és vaníliás cukorral megszórtam a tetejét.

Ráöntöttem előbb a tészta felét, majd a maradék tésztába belekevertem a kakaóport. Jól összekevertem, és a sárga tésztára öntöttem. Egy kanál segítségével kicsit összehúztam a két tésztát, ettől lesz márványos ha megsül.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt kész. 

Közben a pudingporokat a tejjel, és a cukorral megfőztem, amikor kihűlt a puha vajjal kikevertem.

A kihűlt tésztát kiborítottam a tepsiből, úgy hogy az almás alja került felülre. A krémet rákentem, és a tetejére kakaóport szitáltam.

Forrás: Nosalty: Brigi receptje nyomán készült.    

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése