Vajas kifli sajttal
Hozzávalók:50 dkg finomliszt, 2 kávéskanál só, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, fél evőkanál kristálycukor, 8 dkg vaj, 2 evőkanál joghurt, 10 dkg trappista sajt reszelve.
Elkészítés:
Meleg tejben elkevertem az élesztőt, és a cukrot A sóval elkevert liszthez öntöttem, hozzáadtam a joghurtot, és 3 dkg puha vajat. Lágy tésztává dagasztottam, és 70 percig kelesztettem. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, majd egyenletesen rákentem a maradék vajat. A rövidebbik oldalánál fogva feltekertem mint a piskótatekercset, konyharuhával lefedve újabb 70 percig kelesztettem. Miután megkelt téglalap alakura nyújtottam,és 6 db téglalapot vágtam ki belőle, majd ezekből háromszögeket. Összesen 12 db háromszöget kaptam, kiflinek felsodortam, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgattam 6 db-ot. A maradék 6 db-ot másik tepsire raktam. Újabb 30 percig kelesztettem a kifliket majd hideg vízzel lekentem, reszelt sajttal megszórtam, és előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Forrás: Nők lapja konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése