2012. május 24., csütörtök

Zabpelyhes-mogyorós- csokis kesz

Ismét mogyorós süti, most egy finom kekszet sütöttem.

 Hozzávalók:


  6 dkg mogyoró, 1 tojás, 10 dkg nádcukor, 12 dkg vaj, 8 dkg graham liszt, 7 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, csipet só, 15 dkg zabpehely, 5 dkg étcsokoládé. 



 A díszítéshez: 5-5 dkg ét, tejcsokoládé, fél evőkanál étolaj.


 Elkészítés:


  Egy serpenyőben a mogyorót szárazon, zsiradék nélkül megpirítom, a barna héját ledörzsölöm, és kis hűlés után durvára vágom.


 A tojást a cukorral habosra keverem, majd az olvasztott vajat is belecsorgatom. A lisztet a sütőporral, és a sóval összeforgatom, majd a tojásos keverékhez adom, végül a mogyorót, a zabpelyhet, és az aprított, vágott csokoládét is beledolgozom. A masszából nedves kézzel kisebb / diónyi/ golyókat formálok, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom. A tetejüket nedves tenyérrel ellapítgatom. Előmelegített sütőben , közepes lángnál 12- 15 perc alatt kisütöm.


 A díszítéshez a kétféle csokoládét összetördelem, tányérba rakom.  Hozzáöntök egy fél evőkanálnyi étolajat, és mikróban fél perc alatt felolvasztom, alaposan átkeverem, és  rácsurgatom a kihűlt kekszekre.


 Forrás: Rama receptfüzet




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése