2012. május 12., szombat

Mogyorós csokoládékrémes pite

Hozzávalók:

  a tésztához:kis
      15 dkg rétesliszt, 8 dkg hideg vaj, 2,5 dkg porcukor, 1 kis 1csipet só, 1 mokkáskanál  kakaópor,  1 evőkanál brandy, vagy rum, 2 evőkanál hideg víz.

  a krémhez:  
      5 dkg pirított, hámozott mogyoróbél - darálva 15 dkg étcsokoládé, / jó mimőségű/ 3 dl habtejszín, 1 teáskanál vaniliaaroma, 1 evőkanál brandy, vagy rum.


  a díszítéshez:
      3 dkg pirított,hámozott mogyoróbél.


  Elkészítés:


   A tésztához valókat összegyúrom , tésztává formálom, és körlappá nyújtom. /vigyázni kell a nyújtásánál , mert könnyen szakadozik/ Pite formába sütőpapírt rakok, és belehelyezem a tésztalapot, 30 percre hűtőbe rakom. A mogyorót sütőpapíros tepsiben megpirítom 6-8 perc alatt. 
 A lehűlt tésztára egy kisebb sütőpapírt borítok , sütési nehezékkel megszórom, és 175 fokra előmelegített sütőben 20- 22 perc alatt megsütöm. Amig a tészta sül elkészítem a krémet.


  A csokoládét, a tejszínt, vaniliaaromát lábosba helyezem, hozzáadom a brandyt, és közepes tűznél kb. 5 perc alatt krémmé főzöm. Végül hozzákeverem a darált mogyorót, a tetejére fóliát teszek , hűlni hagyom. A megsült tésztáról a sütőpapírral együtt  eltávolítom a nehezéket, és hűlni hagyom. A már hideg pitealapra halmozom a szintén kihűlt krémet, a tetejére szórók kis darált mogyorót, és egész mogyorószemekkel díszítem. Legalább 4 órára hűtőbe rakom , hogy a krém megdermedjen.


Forrás: Nők lapja konyha










3 megjegyzés: