Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 csipet só, 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál ecet. Lehet tölteni dióval, mákkal, gesztenyével, én most lekvárral készítettem.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam este, és másnap elővettem. A tésztát két részre osztottam, az egyik felét kinyújtottam,és háromszögeket vágtam ki belőlük, közbe sárgabaracklekvárral töltöttem, felcsavartam kifli formára. A másik részt ugyanigy kinyújtottam, és töltöttem meg. Sütőpappírral borított sütőlemezre raktam, és előmelegített sütőben kb 10 perc alatt kisült. Végül vaniliás porcukorba forgattam a kisült kifliket.
30 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 csipet só, 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál ecet. Lehet tölteni dióval, mákkal, gesztenyével, én most lekvárral készítettem.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam este, és másnap elővettem. A tésztát két részre osztottam, az egyik felét kinyújtottam,és háromszögeket vágtam ki belőlük, közbe sárgabaracklekvárral töltöttem, felcsavartam kifli formára. A másik részt ugyanigy kinyújtottam, és töltöttem meg. Sütőpappírral borított sütőlemezre raktam, és előmelegített sütőben kb 10 perc alatt kisült. Végül vaniliás porcukorba forgattam a kisült kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése