2011. december 19., hétfő

Leveles kifli

Hozzávalók:

 30 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 csipet só, 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál ecet. Lehet tölteni dióval, mákkal, gesztenyével, én most lekvárral készítettem.

 Elkészítés:

   A tészta hozzávalóit összegyúrtam este, és másnap elővettem. A tésztát két részre osztottam, az egyik felét kinyújtottam,és háromszögeket vágtam ki belőlük, közbe sárgabaracklekvárral töltöttem, felcsavartam kifli formára. A másik részt ugyanigy kinyújtottam, és töltöttem meg. Sütőpappírral borított sütőlemezre raktam, és előmelegített sütőben kb 10 perc alatt kisült. Végül vaniliás porcukorba forgattam a kisült kifliket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése