2011. március 31., csütörtök

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

   33dkg sima liszt, 2 dkg , 5dkg puha vaj, 1db tojássárgája, 2 dl tej, 1/2 dl cukor, csipet só.
 Az élesztőt a tejben ,kis cukorral felfuttattam a lisztre öntöttem ,és a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam. 40 percig kelesztettem.

 A töltelékhez: 15 dkg puha vaj, 8 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál őrölt fahéj.
   A vajat összekevertem a cukorral, és a fahéjjal, rákentem a 3-4 mm-re kinyújtott tésztára. Feltekertem mint a beiglit, és 2 centis szeletekre vágtam .


  Sütőpapírral fedett lemezre tettem, és letakarva még 30 percet kelesztettem. Utána megkentem 1dl langyos vaniliás cukorral ízesített tejjel, előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütőttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése