Hozzávalók:
33dkg sima liszt, 2 dkg , 5dkg puha vaj, 1db tojássárgája, 2 dl tej, 1/2 dl cukor, csipet só.
Az élesztőt a tejben ,kis cukorral felfuttattam a lisztre öntöttem ,és a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam. 40 percig kelesztettem.
A töltelékhez: 15 dkg puha vaj, 8 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál őrölt fahéj.
A vajat összekevertem a cukorral, és a fahéjjal, rákentem a 3-4 mm-re kinyújtott tésztára. Feltekertem mint a beiglit, és 2 centis szeletekre vágtam .
Sütőpapírral fedett lemezre tettem, és letakarva még 30 percet kelesztettem. Utána megkentem 1dl langyos vaniliás cukorral ízesített tejjel, előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütőttem.
33dkg sima liszt, 2 dkg , 5dkg puha vaj, 1db tojássárgája, 2 dl tej, 1/2 dl cukor, csipet só.
Az élesztőt a tejben ,kis cukorral felfuttattam a lisztre öntöttem ,és a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam. 40 percig kelesztettem.
A töltelékhez: 15 dkg puha vaj, 8 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál őrölt fahéj.
A vajat összekevertem a cukorral, és a fahéjjal, rákentem a 3-4 mm-re kinyújtott tésztára. Feltekertem mint a beiglit, és 2 centis szeletekre vágtam .
Sütőpapírral fedett lemezre tettem, és letakarva még 30 percet kelesztettem. Utána megkentem 1dl langyos vaniliás cukorral ízesített tejjel, előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütőttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése