2011. április 10., vasárnap

Vörösboros kuglóf

Hozzávalók:

   30 dkg margarin, 30 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 evőkanál kakaó, 40 dkg liszt,
   1 teáskanál fahéj, 2,5 dl vörösbor, 15 dkg csokimorzsa, 1 csomag sütőpor,   
     2  csomag vaniliás cukor.

  A hat tojásfehérjét kemény habbá vertem, a tojássárgákat a cukrokkal, és a puha vajjal habosra kevertem. Kakaót, csokireszeléket, a  liszttel elkevert sütőport , a vörösbort kis adagokban adtam  hozzá. Legvégén a tojáshabot  lazán belekevertem. Margarinnal kikentem egy nagy kuglóf formát, és ebbe öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 1 és negyed órát sütőttem 180 fokon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése