Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 4 dl 2,8 % -os tej, 1 db tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 lapos kávéskanál só, 1 csapott evőkanál zsír / kb. 1,5 dkg / 10 dkg durvára aprított dió.
a tetejére: sűrű szilvalekvár, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor.
Elkészítése:
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfutattam, majd a többi hozzávalóval sűrű nokedli tészta állagúvá kevertem.
Egy 30 x 40 cm-s tepsit sütőpapírral kibéleltem, és a közepére öntöttem a tésztát, és egy bevizezett sütő spatulával a tepsi méretére simítottam.
Teáskanállal a szilvalekvárt egyenletesen rákanalaztam a tetejére, majd 30 percet kelesztettem.
Ha megkelt a tetejét vizzel lespicceltem, és a cukros darált dióval megszórtam, majd újra lespricceltem.
180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütöttem, mikor már kissé kihűlt tetszőlegesen fel szeleteltem.
Forrás: Cookpad : Bene Sándor receptje.
a tésztához: 50 dkg liszt, 4 dl 2,8 % -os tej, 1 db tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 lapos kávéskanál só, 1 csapott evőkanál zsír / kb. 1,5 dkg / 10 dkg durvára aprított dió.
a tetejére: sűrű szilvalekvár, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor.
Elkészítése:
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfutattam, majd a többi hozzávalóval sűrű nokedli tészta állagúvá kevertem.
Egy 30 x 40 cm-s tepsit sütőpapírral kibéleltem, és a közepére öntöttem a tésztát, és egy bevizezett sütő spatulával a tepsi méretére simítottam.
Teáskanállal a szilvalekvárt egyenletesen rákanalaztam a tetejére, majd 30 percet kelesztettem.
Ha megkelt a tetejét vizzel lespicceltem, és a cukros darált dióval megszórtam, majd újra lespricceltem.
180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütöttem, mikor már kissé kihűlt tetszőlegesen fel szeleteltem.
Forrás: Cookpad : Bene Sándor receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése