Hozzávalók:
a piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál víz, 3 evőkanál kókuszreszelék.
a töltelékhez: a piskótából leeső részek, 8 db babapiskóta, 3 evőkanál rum, / én rumaromát használtam / 1 dl tej, 10 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár, 5 evőkanál darált dió, 2 evőkanál kakaópor.
a mázhoz: 8 dkg Dr. oetker krémpuding - puncs ízű, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tej, 6 dkg porcukor.
a díszítéshez: kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A sárgáját a cukor felével, és a vízzel habosra kikevertem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan összekevertem a két masszát, közben pedig hozzáadtam a sütőporos lisztet, és a kókuszreszeléket.
Egy 35 x 23 cm- s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt kisütöttem. Hagytam teljesen kihűlni.
Egy őzgerinc formát sütőpapírral kibéleltem, a piskótát méretre vágtam, majd belesimítottam a formába, és lekentem lekvárral. A maradék piskótából fedőlapot készítettem a süti aljára.
A megmaradt piskótát, és a babapiskótát apróra vágtam, tördeltem, és meglocsoltam a rumos tejjel, majd hozzáadtam a cukrot, az olvasztott vajat, a darált diót, a lekvárt, és a kakaóport.
Alaposan összedolgoztam, majd az őzgerincbe töltöttem, és elsimítottam.
A méretre vágott piskótát megkentem lekvárral és befedtem vele a sütit. Kicsit rányomkodtam az alját, és 1 - 2 órára a hűtőbe raktam.
A mázhoz a vajat a tejjel, és a cukorral vízgőz felett összeolvasztottam, hozzáadtam a pudingport, jól belekevertem.
Az alagutat kiszedtem a formából, leszedtem róla a folpackot, és bevontam a mázzal, majd megszórtam a kókuszreszelékkel.
Forrás: Cookpad - popcorn 99 receptje nyomán.
a piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál víz, 3 evőkanál kókuszreszelék.
a töltelékhez: a piskótából leeső részek, 8 db babapiskóta, 3 evőkanál rum, / én rumaromát használtam / 1 dl tej, 10 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár, 5 evőkanál darált dió, 2 evőkanál kakaópor.
a mázhoz: 8 dkg Dr. oetker krémpuding - puncs ízű, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tej, 6 dkg porcukor.
a díszítéshez: kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A sárgáját a cukor felével, és a vízzel habosra kikevertem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan összekevertem a két masszát, közben pedig hozzáadtam a sütőporos lisztet, és a kókuszreszeléket.
Egy 35 x 23 cm- s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt kisütöttem. Hagytam teljesen kihűlni.
Egy őzgerinc formát sütőpapírral kibéleltem, a piskótát méretre vágtam, majd belesimítottam a formába, és lekentem lekvárral. A maradék piskótából fedőlapot készítettem a süti aljára.
A megmaradt piskótát, és a babapiskótát apróra vágtam, tördeltem, és meglocsoltam a rumos tejjel, majd hozzáadtam a cukrot, az olvasztott vajat, a darált diót, a lekvárt, és a kakaóport.
Alaposan összedolgoztam, majd az őzgerincbe töltöttem, és elsimítottam.
A méretre vágott piskótát megkentem lekvárral és befedtem vele a sütit. Kicsit rányomkodtam az alját, és 1 - 2 órára a hűtőbe raktam.
A mázhoz a vajat a tejjel, és a cukorral vízgőz felett összeolvasztottam, hozzáadtam a pudingport, jól belekevertem.
Az alagutat kiszedtem a formából, leszedtem róla a folpackot, és bevontam a mázzal, majd megszórtam a kókuszreszelékkel.
Forrás: Cookpad - popcorn 99 receptje nyomán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése