Hozzávalók:
a tésztához: 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 175 ml tej, 75 ml étolaj, 20 dkg búzaliszt, 12 g sütőpor,
1 teáskanál őrölt fahéj.
a tetejére: 5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg kristálycukor, fél evőkanál fahéj.
a közepébe : szilvalekvár.
Elkészítés:
A tojást kikevertem a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekevertem.
A 12 db- s muffin formát kibéleltem papírral. A masszával félig megtöltöttem a formákat, 2 teáskanál szilvalekvárt raktam a közepükbe, majd befedtem őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsültek.
A vajat felolvasztottam, a cukrot, és a fahéjat összekevertem.
A muffinok tetejét először az olvasztott vajba, utána pedig a fahéjas cukorba mártottam.
Forrás: Apróséf : Bornemissza Orsi receptje
a tésztához: 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 175 ml tej, 75 ml étolaj, 20 dkg búzaliszt, 12 g sütőpor,
1 teáskanál őrölt fahéj.
a tetejére: 5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg kristálycukor, fél evőkanál fahéj.
a közepébe : szilvalekvár.
Elkészítés:
A tojást kikevertem a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekevertem.
A 12 db- s muffin formát kibéleltem papírral. A masszával félig megtöltöttem a formákat, 2 teáskanál szilvalekvárt raktam a közepükbe, majd befedtem őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsültek.
A vajat felolvasztottam, a cukrot, és a fahéjat összekevertem.
A muffinok tetejét először az olvasztott vajba, utána pedig a fahéjas cukorba mártottam.
Forrás: Apróséf : Bornemissza Orsi receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése