Hozzávalók:
15 dkg vaj, 7 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kandírozott gyömbér apróra vágva, 25 dkg liszt,
fél teáskanál őrölt gyömbér.
Elkészítése:
A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam az apróra vágott kandírozott gyömbért és őrölt gyömbérrel elkevert lisztet.
Sima tésztává gyúrtam, / ha esetleg nem állna össze, lehet hozzáadni egy evőkanál vizet/ fóliába csomagoltam és egy órára hűtőbe raktam.
A hűtőből kivéve hagytam kicsit melegedni, majd lisztezett felületen 3 - 4 mm vékonyra nyújtottam.
Derelyevágóval trapéz formára vágtam fel a tésztát, és sütőpapírral borított 2 sütőlemezre rakosgattam őket. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 10- 12 perc alatt sült ki egy tepsi.
Forrás: Nők Lapja Konyha Desszert különszám
15 dkg vaj, 7 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kandírozott gyömbér apróra vágva, 25 dkg liszt,
fél teáskanál őrölt gyömbér.
Elkészítése:
A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam az apróra vágott kandírozott gyömbért és őrölt gyömbérrel elkevert lisztet.
Sima tésztává gyúrtam, / ha esetleg nem állna össze, lehet hozzáadni egy evőkanál vizet/ fóliába csomagoltam és egy órára hűtőbe raktam.
A hűtőből kivéve hagytam kicsit melegedni, majd lisztezett felületen 3 - 4 mm vékonyra nyújtottam.
Derelyevágóval trapéz formára vágtam fel a tésztát, és sütőpapírral borított 2 sütőlemezre rakosgattam őket. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 10- 12 perc alatt sült ki egy tepsi.
Forrás: Nők Lapja Konyha Desszert különszám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése