Hozzávalók:
a tésztához: 7, 5 dkg vaj, 27 dkg liszt, csipet só, 60 ml tej, 5 dkg porcukor, 1, 5 dkg élesztő,
1 tojás.
a krémhez: 7 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj,
15 dkg magozott meggy.
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsoltam a liszttel, és a sóval. A tejet meglangyosítottam a porcukorral, felfuttattam benne az élesztőt. Az élesztős részt a lisztes részhez adtam, és a tojással sima tésztává gyúrtam össze. 30 percig letakarva szobahőmérsékleten kelesztettem.
A töltelékhez, mikróban egy mély tányérban a csokoládét a vajjal összeolvasztottam, majd mikor kicsit kihűlt belekevertem a fahéjjal, és kakaóporral elegyített porcukrot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 30 x 40 cm- s téglalappá nyújtottam, megkentem a csokoládés töltelékkel, megszórtam a meggyel, majd szorosan feltekertem mint a bejglit.
Hosszában félbevágtam, majd a két részt összefontam egymással.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába raktam, és egy órát letakarva kelesztettem, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők Lapja Konyha júniusi száma.
a tésztához: 7, 5 dkg vaj, 27 dkg liszt, csipet só, 60 ml tej, 5 dkg porcukor, 1, 5 dkg élesztő,
1 tojás.
a krémhez: 7 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj,
15 dkg magozott meggy.
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsoltam a liszttel, és a sóval. A tejet meglangyosítottam a porcukorral, felfuttattam benne az élesztőt. Az élesztős részt a lisztes részhez adtam, és a tojással sima tésztává gyúrtam össze. 30 percig letakarva szobahőmérsékleten kelesztettem.
A töltelékhez, mikróban egy mély tányérban a csokoládét a vajjal összeolvasztottam, majd mikor kicsit kihűlt belekevertem a fahéjjal, és kakaóporral elegyített porcukrot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 30 x 40 cm- s téglalappá nyújtottam, megkentem a csokoládés töltelékkel, megszórtam a meggyel, majd szorosan feltekertem mint a bejglit.
Hosszában félbevágtam, majd a két részt összefontam egymással.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába raktam, és egy órát letakarva kelesztettem, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők Lapja Konyha júniusi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése