Hozzávalók:
a piskótához: 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj, 5 tojás, + 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, fél csomag sütőpor, 10 dkg liszt.
a pudinghoz: 6 dl tej, 5 dkg cukor, 2, 5 dkg kakaópor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg étcsokoládé, fél dl rum aroma.
a tetejére: 5 dkg étcsokoládé.
Elkészítése:
A piskótához mikróban megolvasztottam az étcsokoládét a vajjal. Az egész tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral. Hozzáadtam az összesen 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket is. Végül beleforgattam a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 40 x 30 cm-s tepsibe kentem a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem 10 - 12 perc alatt. Miután kihűlt a piskóta lehúztam róla a papírt, és vízszintesen 2 egyforma lapba vágtam.
A pudinghoz felforraltam 4 dl tejet a cukorral, folyamatosan kevergetve, majd besűrítettem a 2 dl tejben elkevert kakaóporral, és vaníliás pudingporral. Hozzákevertem az étcsokoládét és a rum aromát, addig kevergettem míg a csokoládé elolvadt.
A krémmel összetöltöttem a piskótalapokat, majd hideg helyre tettem dermedni.
Mikróban megolvasztottam az étcsokoládét egy kis étolajjal, bevontam vele a süti tetejét, és villával csikókat húztam bele.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 októberi száma.
a piskótához: 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj, 5 tojás, + 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, fél csomag sütőpor, 10 dkg liszt.
a pudinghoz: 6 dl tej, 5 dkg cukor, 2, 5 dkg kakaópor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg étcsokoládé, fél dl rum aroma.
a tetejére: 5 dkg étcsokoládé.
Elkészítése:
A piskótához mikróban megolvasztottam az étcsokoládét a vajjal. Az egész tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral. Hozzáadtam az összesen 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket is. Végül beleforgattam a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 40 x 30 cm-s tepsibe kentem a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem 10 - 12 perc alatt. Miután kihűlt a piskóta lehúztam róla a papírt, és vízszintesen 2 egyforma lapba vágtam.
A pudinghoz felforraltam 4 dl tejet a cukorral, folyamatosan kevergetve, majd besűrítettem a 2 dl tejben elkevert kakaóporral, és vaníliás pudingporral. Hozzákevertem az étcsokoládét és a rum aromát, addig kevergettem míg a csokoládé elolvadt.
A krémmel összetöltöttem a piskótalapokat, majd hideg helyre tettem dermedni.
Mikróban megolvasztottam az étcsokoládét egy kis étolajjal, bevontam vele a süti tetejét, és villával csikókat húztam bele.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 októberi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése