2016. november 18., péntek

Csokoládés - rumos szelet

Hozzávalók:

 a piskótához: 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj, 5 tojás, + 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, fél csomag sütőpor, 10 dkg liszt.

a pudinghoz: 6 dl tej, 5 dkg cukor, 2, 5 dkg kakaópor,  2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg étcsokoládé, fél dl rum aroma.

a tetejére: 5 dkg étcsokoládé.

Elkészítése:

 A piskótához mikróban megolvasztottam az étcsokoládét a vajjal. Az egész tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral. Hozzáadtam az összesen 10 tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládés keveréket is. Végül beleforgattam a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet.

 Sütőpapírral bélelt 40 x 30 cm-s tepsibe kentem a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem 10 - 12 perc alatt. Miután kihűlt a piskóta lehúztam róla a papírt, és vízszintesen 2 egyforma lapba vágtam.

 A pudinghoz felforraltam 4 dl tejet a cukorral, folyamatosan kevergetve, majd besűrítettem a 2 dl tejben elkevert kakaóporral, és vaníliás pudingporral. Hozzákevertem az étcsokoládét és a  rum aromát, addig kevergettem míg a csokoládé elolvadt.
 A krémmel összetöltöttem a piskótalapokat, majd hideg helyre tettem dermedni.
 Mikróban megolvasztottam az étcsokoládét egy kis étolajjal, bevontam vele a süti tetejét, és  villával csikókat húztam bele.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 októberi száma.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése