Hozzávalók:
25 dkg túró, 17, 5 dkg tejföl ,/ egy kis dobozos / 1 evőkanál finom liszt, 2 csapott evőkanál búzadara, 3 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 20 dkg ribizli.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.
A túrót, tejfölt, lisztet, búzadarát, cukrot, vaníliaaromát, sütőport, a két tojássárgáját, egy mélyebb keverőtálban összekevertem. Végül a felvert tojáshabot is hozzáadtam.
Vajjal kikentem egy 26 cm-s piteformát,kis liszttel meghintettem és beleöntöttem a masszát.
Az előzőleg megmosott, leszemezett ribizlivel megszórtam.
Előmelegített, sütőben, közepes hőfokon 40 - 45 perc alatt megsütöttem.
25 dkg túró, 17, 5 dkg tejföl ,/ egy kis dobozos / 1 evőkanál finom liszt, 2 csapott evőkanál búzadara, 3 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 20 dkg ribizli.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.
A túrót, tejfölt, lisztet, búzadarát, cukrot, vaníliaaromát, sütőport, a két tojássárgáját, egy mélyebb keverőtálban összekevertem. Végül a felvert tojáshabot is hozzáadtam.
Vajjal kikentem egy 26 cm-s piteformát,kis liszttel meghintettem és beleöntöttem a masszát.
Az előzőleg megmosott, leszemezett ribizlivel megszórtam.
Előmelegített, sütőben, közepes hőfokon 40 - 45 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése