Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál porcukor, fél csomag sütőpor, 25 dkg hideg vaj, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl.
a meggyes töltelékhez:
1kg meggy kimagozva, 1 mokkáskanál fahéj, 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaniliás pudingpor.
a mákos töltelékhez:
20 dkg őrölt mák, 10 dkg kristálycukor, 1 alma, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 tojásfehérje.
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, sót, porcukrot, és sütőport. A kockákra vágott vajjal elkezdtem összedolgozni, majd hozzáadtam a 2 tojássárgáját, tejfölt, és könnyen kezelhető tésztává gyúrtam össze. 30 percre a hűtőbe raktam pihenni.
A kimagozott meggyet lecsepegtettem, kissé ki is nyomkodtam, a levét felfogtam.
A kinyert mennyiséghez még vizet öntöttem, így lett 3 dl, és elkevertem a pudingporral.
Tűzre tettem, és besűrítettem. Hozzáadtam a cukrot, fahéjat, majd beleforgattam a meggyet is.
Félre raktam hűlni.
A mákos töltelékhez a mákot, az étkezési keményítőt, és cukor felét összekevertem, hozzáadtam az előzőleg lereszelt almát is.
A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre vertem, és óvatosan a mákba forgattam.
Egy 28 x 38 cm- s tepsibe sütőpapírt vágtam, a tészta kétharmadát, a tepsi méretére nyújtottam, és beleterítettem.
Rásimítottam a máktölteléket, majd a pudingos meggyet is.
A maradék tésztát is kinyújtottam, és 1 cm- s széles csíkokra vágtam, és rácsot készítettem belőle a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35- 40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: www.limarapeksege.blogspot.com
a tésztához:
50 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál porcukor, fél csomag sütőpor, 25 dkg hideg vaj, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl.
a meggyes töltelékhez:
1kg meggy kimagozva, 1 mokkáskanál fahéj, 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaniliás pudingpor.
a mákos töltelékhez:
20 dkg őrölt mák, 10 dkg kristálycukor, 1 alma, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 tojásfehérje.
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, sót, porcukrot, és sütőport. A kockákra vágott vajjal elkezdtem összedolgozni, majd hozzáadtam a 2 tojássárgáját, tejfölt, és könnyen kezelhető tésztává gyúrtam össze. 30 percre a hűtőbe raktam pihenni.
A kimagozott meggyet lecsepegtettem, kissé ki is nyomkodtam, a levét felfogtam.
A kinyert mennyiséghez még vizet öntöttem, így lett 3 dl, és elkevertem a pudingporral.
Tűzre tettem, és besűrítettem. Hozzáadtam a cukrot, fahéjat, majd beleforgattam a meggyet is.
Félre raktam hűlni.
A mákos töltelékhez a mákot, az étkezési keményítőt, és cukor felét összekevertem, hozzáadtam az előzőleg lereszelt almát is.
A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre vertem, és óvatosan a mákba forgattam.
Egy 28 x 38 cm- s tepsibe sütőpapírt vágtam, a tészta kétharmadát, a tepsi méretére nyújtottam, és beleterítettem.
Rásimítottam a máktölteléket, majd a pudingos meggyet is.
A maradék tésztát is kinyújtottam, és 1 cm- s széles csíkokra vágtam, és rácsot készítettem belőle a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35- 40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: www.limarapeksege.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése