Hozzávalók:
5 dkg dió apróra vágva, 5 dkg napraforgómag, 5 dkg aszalt barack felaprítva, 5 dkg datolya aprítva, 1 lapos evőkanál xilit, 5 dkg lenmagpehely, 5 dkg darált mandula, és még 3 evőkanál darált mandula, fél kiskanál szódabikarbona, 4 evőkanál frissen csavart narancslé, 1- 1,5 evőkanál méz - attól függően
mennyire édesre szeretnénk, 3-4 evőkanál kókuszzsír, / először inkább kevesebbet tegyünk hozzá, nehogy túlságosan nedves legyen/ fél kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál vaniliakivonat.
A forgatáshoz szezámmag.
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, összegyúrtam, egy mélyebb tálban.
Kis gombócokat formáztam belőlük.
Egy tálba szezámmagot öntöttem, és megforgattam benne a golyókat, a tenyeremmel lelapogattam, és a sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sültek.
Forrás: Krisztakonyhája
5 dkg dió apróra vágva, 5 dkg napraforgómag, 5 dkg aszalt barack felaprítva, 5 dkg datolya aprítva, 1 lapos evőkanál xilit, 5 dkg lenmagpehely, 5 dkg darált mandula, és még 3 evőkanál darált mandula, fél kiskanál szódabikarbona, 4 evőkanál frissen csavart narancslé, 1- 1,5 evőkanál méz - attól függően
mennyire édesre szeretnénk, 3-4 evőkanál kókuszzsír, / először inkább kevesebbet tegyünk hozzá, nehogy túlságosan nedves legyen/ fél kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál vaniliakivonat.
A forgatáshoz szezámmag.
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, összegyúrtam, egy mélyebb tálban.
Kis gombócokat formáztam belőlük.
Egy tálba szezámmagot öntöttem, és megforgattam benne a golyókat, a tenyeremmel lelapogattam, és a sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sültek.
Forrás: Krisztakonyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése