2014. február 17., hétfő

Duplán sajtos pogácsa

Hozzávalók:

    40 dkg finomliszt, 25 dkg puha margarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt,
           2 teáskanál só.
  A tetejére: 2 tojássárgája, reszelt trappista sajt.

Elkészítése:

    Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam  a tejfölt, a puha magarint, sót, reszelt sajtot.
 Jól összegyúrtam, és lisztezett felületen kinyújtottam kb. 1cm magasra.
 Pogácsa szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket.
 Tojássárgájával lekentem a pogácsákat, és reszelt sajttal is megszórtam.
 Hideg sütőbe raktam, és közepes hőfokon kb. 20-25  percig sütöttem.

 Forrás: krisztakonyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése