Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 25 dkg puha margarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt,
2 teáskanál só.
A tetejére: 2 tojássárgája, reszelt trappista sajt.
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a puha magarint, sót, reszelt sajtot.
Jól összegyúrtam, és lisztezett felületen kinyújtottam kb. 1cm magasra.
Pogácsa szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket.
Tojássárgájával lekentem a pogácsákat, és reszelt sajttal is megszórtam.
Hideg sütőbe raktam, és közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütöttem.
Forrás: krisztakonyhája
40 dkg finomliszt, 25 dkg puha margarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt,
2 teáskanál só.
A tetejére: 2 tojássárgája, reszelt trappista sajt.
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a puha magarint, sót, reszelt sajtot.
Jól összegyúrtam, és lisztezett felületen kinyújtottam kb. 1cm magasra.
Pogácsa szaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket.
Tojássárgájával lekentem a pogácsákat, és reszelt sajttal is megszórtam.
Hideg sütőbe raktam, és közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütöttem.
Forrás: krisztakonyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése