Hozzávalók:
a tojáshabhoz: 8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor.
a tésztához: 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 5 dkg finomliszt.
a töltelékhez: 1 csomag vaniliás pudingpor, 4 dl tej, 1dl tejszín.
Elkészítése:
A tojáshabhoz a 8 tojásfehérjét a kristálycukorral keményre felvertem, / úgy hogy a kristálycukrot apránként adagoltam hozzá./
A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgájával, porcukorral, vaniliás cukorral jól kikevertem, végül a lisztet is belekevertem.
Sütöpapírral kibéleltem egy 40 x 30 cm - es tepsit.
A tojáshabból kb. 2 cm -es csíkot halmoztam a tepsire hosszában, mellé egy csík a piskótás tésztából. Összesen 3 tojáshabos csík lett, és 2 piskótás.
A tepsit előmelegített sütőbe raktam ,és közepes hőfokon sütöttem. A sütés felénél alúfóliával is letakartam. / Figyelni kell rá, nehogy a tojáshab túl barnára süljön. /
Hagyni kell teljesen kihűlni!
A pudingot a sütés előtt készítettem el. 4 dl tejben, 3 kanál kristálycukorral felfőztem a pudingot.
Amikor kihűlt 1dl felvert tejszínt kevertem bele.
A sütőpapírról leválasztottam először az első három csíkot, uánna a maradék kettőt.
A három csíkos tésztalapot tálcára raktam, megkentem a puding kicsit több mint felével.
A két csíkos tésztalapot ráhelyeztem, és a maradék pudinggal befedtem.
Díszítésként 2-3 dkg étcsokit felolvasztottam pár csepp étolajjal a mikróban.
A csokiból kiskanállal csíkokat rajzoltam a puding tetejére, mikor megdermedt, szeleteltem.
Óvatosan lehet csak szeletelni, mert törik.
a tojáshabhoz: 8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor.
a tésztához: 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 5 dkg finomliszt.
a töltelékhez: 1 csomag vaniliás pudingpor, 4 dl tej, 1dl tejszín.
Elkészítése:
A tojáshabhoz a 8 tojásfehérjét a kristálycukorral keményre felvertem, / úgy hogy a kristálycukrot apránként adagoltam hozzá./
A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgájával, porcukorral, vaniliás cukorral jól kikevertem, végül a lisztet is belekevertem.
Sütöpapírral kibéleltem egy 40 x 30 cm - es tepsit.
A tojáshabból kb. 2 cm -es csíkot halmoztam a tepsire hosszában, mellé egy csík a piskótás tésztából. Összesen 3 tojáshabos csík lett, és 2 piskótás.
A tepsit előmelegített sütőbe raktam ,és közepes hőfokon sütöttem. A sütés felénél alúfóliával is letakartam. / Figyelni kell rá, nehogy a tojáshab túl barnára süljön. /
Hagyni kell teljesen kihűlni!
A pudingot a sütés előtt készítettem el. 4 dl tejben, 3 kanál kristálycukorral felfőztem a pudingot.
Amikor kihűlt 1dl felvert tejszínt kevertem bele.
A sütőpapírról leválasztottam először az első három csíkot, uánna a maradék kettőt.
A három csíkos tésztalapot tálcára raktam, megkentem a puding kicsit több mint felével.
A két csíkos tésztalapot ráhelyeztem, és a maradék pudinggal befedtem.
Díszítésként 2-3 dkg étcsokit felolvasztottam pár csepp étolajjal a mikróban.
A csokiból kiskanállal csíkokat rajzoltam a puding tetejére, mikor megdermedt, szeleteltem.
Óvatosan lehet csak szeletelni, mert törik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése