Eredetileg szilvás pite, ahogy a zamat és illat blogján lehet olvasni.
Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg tönkölyliszt, 10 dkg finomliszt, 12,5 dkg vaj, 1 tojássárgája,6 dkg porcukor,csipet só, pici víz.
A töltelékhez: 80 dkg magozott szilva, 2 evőkanál kristálycukor, késhegyni fahéj, 2 teáskanál étkezési keményítő.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóít összegyúrtam , hütőbe tettem 30 percre. A magozott szilvát a fahéjjal, cukorral egy nagyobb lábosban feltettem párolodni, hogy levet eresszen. A keményítőt egy kicsi vizzel kikevertem , a szilva levéből kicsit hozzáadva az egészet a gyümölcsbe kevertem, és hagytam kissé besűrűsödni.
A tésztát próbáltam kinyújtani, több kevesebb sikerrel, végül is a nagyobb részét belenyomkodtam egy sütőpapírral bélelt 20 x 33 cm-es tepsibe,/ kb. csak pár dekás tésztát hagytam meg. Az eredeti elképzelés szerint kis rudakat akartam sodorni a maradékból, de nem sikerült, túlságosan is morzsálodott. Végül is a végén rámorzsoltam a szilvára. /Villával megszúrkáltam. és 10 percet elősütöttem, utánna ráöntöttem a szilvás tölteléket,a maradék tésztát rácsipkedtem, és még 25 percig sütöttem közepes hömérsékleten. Nagyon finom tésztája van, valószínüleg meggyel is megfogom sütni.
Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg tönkölyliszt, 10 dkg finomliszt, 12,5 dkg vaj, 1 tojássárgája,6 dkg porcukor,csipet só, pici víz.
A töltelékhez: 80 dkg magozott szilva, 2 evőkanál kristálycukor, késhegyni fahéj, 2 teáskanál étkezési keményítő.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóít összegyúrtam , hütőbe tettem 30 percre. A magozott szilvát a fahéjjal, cukorral egy nagyobb lábosban feltettem párolodni, hogy levet eresszen. A keményítőt egy kicsi vizzel kikevertem , a szilva levéből kicsit hozzáadva az egészet a gyümölcsbe kevertem, és hagytam kissé besűrűsödni.
A tésztát próbáltam kinyújtani, több kevesebb sikerrel, végül is a nagyobb részét belenyomkodtam egy sütőpapírral bélelt 20 x 33 cm-es tepsibe,/ kb. csak pár dekás tésztát hagytam meg. Az eredeti elképzelés szerint kis rudakat akartam sodorni a maradékból, de nem sikerült, túlságosan is morzsálodott. Végül is a végén rámorzsoltam a szilvára. /Villával megszúrkáltam. és 10 percet elősütöttem, utánna ráöntöttem a szilvás tölteléket,a maradék tésztát rácsipkedtem, és még 25 percig sütöttem közepes hömérsékleten. Nagyon finom tésztája van, valószínüleg meggyel is megfogom sütni.
Finomnak hangzik...Szerinted milyen lesz ha a tönkölyliszt helyett csak finomlisztet használok?
VálaszTörlésFinomliszttel elkészítve is finom lesz, próbáld ki.
VálaszTörlés