Hozzávalók:
Az omlós tésztához: 15 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája.
A töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg kristálycukor,1 vaniliás cukor, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, 2 db nektarin. / Vagy őszibarack, sárgabarack/
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, margarint, és a cukrot elmorzsoltam, majd a tojássárgáját is hozzáadva tésztává gyúrtam. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, és kibéleltem vele egy 24 cm -es tortaformát, a szélekre is nyomkodtam a tésztából. / sütőpapírt is tettem bele. Hűtőbe raktam 15 percre.
A töltelék hozzávalóit / a barack kivételével / egy tálban összekevertem, 15 percig pihenni hagytam, majd a linzertésztára kentem. A hámozott, darabolt nektarinnal kiraktam a tetejét. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 90 percig sütöttem. Levendulás porcukorral szórtam meg tálalás előtt.
Forrás: Nők Lapja Konyha
Az omlós tésztához: 15 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája.
A töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg kristálycukor,1 vaniliás cukor, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, 2 db nektarin. / Vagy őszibarack, sárgabarack/
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, margarint, és a cukrot elmorzsoltam, majd a tojássárgáját is hozzáadva tésztává gyúrtam. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, és kibéleltem vele egy 24 cm -es tortaformát, a szélekre is nyomkodtam a tésztából. / sütőpapírt is tettem bele. Hűtőbe raktam 15 percre.
A töltelék hozzávalóit / a barack kivételével / egy tálban összekevertem, 15 percig pihenni hagytam, majd a linzertésztára kentem. A hámozott, darabolt nektarinnal kiraktam a tetejét. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 90 percig sütöttem. Levendulás porcukorral szórtam meg tálalás előtt.
Forrás: Nők Lapja Konyha
Túró és barack együtt? Nekem jöhet! Kár, hogy nem raktál fel képet.
VálaszTörlésMost már sikerült felrakni 2 képet, tecnikai broblémák voltak.
VálaszTörlésA süti igy utólag, frissen az igazi, vagyis jobb a sütés napján elfogyasztani.