2012. április 11., szerda

Túros málnatorta

Hozzávalók:

   a piskótához: 13 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj, 2 tojás, 13 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg étcsokoládé olvasztva.

  a málnakrémhez: 20 dkg mirelit málna, 10 dkg kristálycukor, 18 g szintelen zselatin, 50 dkg sovány krémtúró, 1 dl tejszín.

  a díszítéshez: 3dl tejszín, 10 dkg mirelit málna.


  Elkészítés:

    Robotgép habverőjével a vajat a cukorral kikeverem, egymás után beledolgozom a tojásokat, majd a sütőporral elvegyített lisztet, csokit. 26 cm-es sütőpapírral bélelt  kapcsos tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt kisütőm.

 A zselatint egy kis edényben ,50 ml vízben elkeverem, addig melegítem míg folyékonnyá nem válik. A felengedett, pürésített málnához keverem, a túrót, a keményre felvert  tejszínt is beledolgozom.

 A kihűlt tortalap köré alufóliából kb. 6 cm-es keretet hajtogatok. A málnakrémet a tortalapra simítom , és 2 órára hűtőbe rakom.
 3 dl teszínt keményre felverem, nyomózsákba töltöm. A fóliakeret eltávolítom, és az oldalát, tetejét tejszínnel díszítem, a málnákat is rárakom. / fehér csokoládét is reszelhetünk rá/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése