Hozzávalók:
a felső részhez: 10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 2 tojás, egy kevés tej -ha esetleg túl száraznak találnánk a keveréket.
a felső gesztenyés részhez: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, pici rum.
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal összegyúrom, és kb. 25 gombócot formálok belőlük, amiket kristálycukorba meghempergetek./ Lehet cukor helyett kókuszreszelékbe is forgatni./
A gesztenyemasszát a porcukorral, a kekszel, a puha vajjal, és egy kis rummal összedolgozom.
Az eredeti recept szerint egy felfordított citromfacsaróba töltjük a kekszes, diós masszát -vagyis inkább csak körben a falához nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy magozott meggyet, a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget, ezután kiütjük a formából.
Most a piacokon kapható piramis formát használtam , igy végül nem morgós csúcs lett , hanem morgós piramis.
a felső részhez: 10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 2 tojás, egy kevés tej -ha esetleg túl száraznak találnánk a keveréket.
a felső gesztenyés részhez: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, pici rum.
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal összegyúrom, és kb. 25 gombócot formálok belőlük, amiket kristálycukorba meghempergetek./ Lehet cukor helyett kókuszreszelékbe is forgatni./
A gesztenyemasszát a porcukorral, a kekszel, a puha vajjal, és egy kis rummal összedolgozom.
Az eredeti recept szerint egy felfordított citromfacsaróba töltjük a kekszes, diós masszát -vagyis inkább csak körben a falához nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy magozott meggyet, a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget, ezután kiütjük a formából.
Most a piacokon kapható piramis formát használtam , igy végül nem morgós csúcs lett , hanem morgós piramis.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése