2012. március 19., hétfő

Keksz-zabpehellyel, aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:

   1 tojás, 4 evőkanál méz, 10 dkg vaj, 1 kávéskanál fahéj, 15 dkg zabpehely, 10 dkg graham liszt, 5 dkg finomliszt, 2 kávéskanál sütőpor, 5 dkg aszalt áfonya.
/ vagy bármilyen aszalt gyümölcs/

  Elkészítés:

   A tojást robotgéppel felvertem az olvasztott vajjal, mézzel, majd hozzákevertem a a többi hozzávalót. 10 percet pihentettem , diónyi gombocókat készítettem , és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam őket. Kissé lenyomkodtam a tetejüket, és 180 fokon kb. 15 percig sütőttem. / mig az aljuk barna nem lett /





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése