2012. március 5., hétfő

Csirkemell mandulabundában, brokkoli felfújttal

Hozzávalók:

Csirke mandulabundában,
  2 személy részére:

    20 dkg csirkemell, 2 tojásfehérje, 10 dkg finomliszt, 5 dkg szeletelt mandula, 1 kávéskanál só, pici bors.

  Elkészítés:

    A tojásfehérjét mélytányérban elkeverem a sóval, borssal.
  A csirkemellet vékony szeletekre vágom, kissé kiveregetem, először a lisztbe, majd a tojásfehérjébe, végül a mandulapehelybe forgatom. Egy teflonserpenyőbe kis olajat öntök, felhevítem , és a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítom. Közben a sütőt előmelegítem kb 150 fokra. A húst tepsibe rakom , és kb 15 perc alatt alaposan  átsütöm.

  Brokkoli felfújt

   Egy közepes brokkolit rózsáira szedek , megfőzőm , kihűtöm. Két tojást felverek kevés sóval, borssal, tejfellel. Hozzáadok 10-15 dkg reszelt sajtot, óvatosan belemártogatom a brokkolít. Kivajazott jénai tálba öntöm , és kb. 220 fokon, kb. 15-20 perc alatt kisütöm.

  A megsült mandulás csirkemell mellé tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése