2011. július 18., hétfő

Rezgős túrós

Hozzávalók:

  10g zselatin, 1 nagy pohár /450 g/ natur joghurt, 50 dkg sovány áttört túró, édesítő / ízlés szerint/ 15 dkg sárgabarack.

 Elkészítés:

 A zselatint 170 ml vízben feloldottam, és melegítettem , mikor már forrni kezdett le is zártam alatta a gázt. Langyosan a nagy pohár joghurtba kevertem , majd az egészet az  áttört 50 dkg túróval elvegyítettem , édesítővel ízesítettem, és darabolt sárgabarackot kevertem bele. Egy  folpack fóliával kibélelt őzgerinc formába öntöttem bele .Legalább 8 - 10 órát a hűtőben pihentettem ,és a formából kiborítva  szeleteltem.

 ötlet: Szoó Judit : Kilófaló sütemények könyve.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése