2011. július 21., csütörtök

Pudingos csiga

Hozzávalók:

 50 dkg finomliszt, csipet só, 3 evőkanál porcukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott vaj.

 Elkészítés:

  A  meleg tejben elkeverek 2 teáskanál kristálycukrot, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez keverem a többi hozzávalót, majd az élesztős tejjel lágyabb tésztává  dagasztom. Duplájára kelesztem ,/ kb 45 perc kell neki/ és 3 mm vastag téglalappá nyújtom.
Amíg a tészta kel elkészítem a pudingot: 4 dl tejben elkeverek 3 evőkanál kristálycukrot ,  egy vaníliás pudingport,  felfőzöm, utána kihűtöm.
 A kinyújtott tésztára kenem a pudingot,  / most egy kis darabolt sárgabarackot is tettem rá/ feltekerem mint a bejglit , és ujjnyi szeletekre vágom. Sütőpappírral bélelt nagy gáztepsire rakosgatom őket és 20 percig kelni hagyom. Hideg sütőben kezdem sütni, majd kb 180 fokon 20 - 25 perc alatt pirosra sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése