Hozzávalók:
a tésztához: 12, 5 dkg liszt, 12, 5 dkg porcukor, 1db vaníliás cukor, 4 nagyobb tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.
a krémhez: 50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 2 db vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 dl víz, fél citrom leve, 2 dl tejszín, 1 dkg porzselatin, + 0,5 dl víz.
a gyümölcsös zselatinos részhez: 15 dkg szeder, 2 nektarin, / vagy akármilyen más gyümölcs, amilyet szeretnénk rárakni./ 1 csomag piros tortazselé, vagy színtelen.
Elkészítése:
A vajat a csokoládéval egy tányérban összeolvasztottam a mikróban.
A keverőtálba tettem a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, és az egész tojásokkal habosra kfelvertem egy mixerrel.
Mikor már jó habos lett beleöntöttem a csokoládés vajat.
Végül a liszttel elkevert sütőport is beleszitáltam, és óvatosan belekevertem.
Sütőpapírral kibélelt 35 x 35 cm-s tepsibe simítottam a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20- 25 perc alatt megsütöttem.
A pudingport simára kevertem a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főztem, hagytam kihűlni.
A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a citromlevet.
A 0, 5 dl vizet forrásig melegítettem, beleszórtam a zselatint, és addig kevertem míg teljesen fel nem oldódott. Ezután hozzákevertem a túrós keverékhez.
A kihűlt pudingport mixerrel kicsit átkevertem, majd a túróhoz kevertem.
A tejszínhabot keményre felvertem, majd fakanállal több részletben hozzáadtam a túrós keverékhez.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákentem, majd fél órára hűtőbe raktam dermedni.
A nektarint vékonyan felszeleteltem, a nagyobb szedreket kettévágtam.
Dermedés után kivettem a hűtőből a sütit, és elhelyeztem rajta a gyümölcsöket.
A tortazselét a tasakon levő utasítás szerint elkészítettem,és egy negyedórás dermedés után a gyümölcsökre kanalaztam, majd újra hűtőbe raktam.
Egy óra múltán már lehetett is szeletelni.
Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2017/08/turos-gyumolcsos-szelet.html
a tésztához: 12, 5 dkg liszt, 12, 5 dkg porcukor, 1db vaníliás cukor, 4 nagyobb tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.
a krémhez: 50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 2 db vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 dl víz, fél citrom leve, 2 dl tejszín, 1 dkg porzselatin, + 0,5 dl víz.
a gyümölcsös zselatinos részhez: 15 dkg szeder, 2 nektarin, / vagy akármilyen más gyümölcs, amilyet szeretnénk rárakni./ 1 csomag piros tortazselé, vagy színtelen.
Elkészítése:
A vajat a csokoládéval egy tányérban összeolvasztottam a mikróban.
A keverőtálba tettem a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, és az egész tojásokkal habosra kfelvertem egy mixerrel.
Mikor már jó habos lett beleöntöttem a csokoládés vajat.
Végül a liszttel elkevert sütőport is beleszitáltam, és óvatosan belekevertem.
Sütőpapírral kibélelt 35 x 35 cm-s tepsibe simítottam a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20- 25 perc alatt megsütöttem.
A pudingport simára kevertem a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főztem, hagytam kihűlni.
A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a citromlevet.
A 0, 5 dl vizet forrásig melegítettem, beleszórtam a zselatint, és addig kevertem míg teljesen fel nem oldódott. Ezután hozzákevertem a túrós keverékhez.
A kihűlt pudingport mixerrel kicsit átkevertem, majd a túróhoz kevertem.
A tejszínhabot keményre felvertem, majd fakanállal több részletben hozzáadtam a túrós keverékhez.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákentem, majd fél órára hűtőbe raktam dermedni.
A nektarint vékonyan felszeleteltem, a nagyobb szedreket kettévágtam.
Dermedés után kivettem a hűtőből a sütit, és elhelyeztem rajta a gyümölcsöket.
A tortazselét a tasakon levő utasítás szerint elkészítettem,és egy negyedórás dermedés után a gyümölcsökre kanalaztam, majd újra hűtőbe raktam.
Egy óra múltán már lehetett is szeletelni.
Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2017/08/turos-gyumolcsos-szelet.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése