2017. szeptember 4., hétfő

Morzsás szilvás pite

Hozzávalók:

  8 dkg vaj, 6 dkg kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 db tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.

a töltelékhez: 45 - 50 dkg szilva, 1 tasak vaníliás cukor.

a morzsához: 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 15 dkg liszt.

Elkészítése:

  Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőporral, az étkezési keményítővel, a  csipet sóval.
  A puha vajat a cukrokkal, a tojással egy tálban krémesre habosítottam.
  Rászórtam  a lisztes keveréket, és egy fakanállal össze dolgoztam.

  Sütőpapírral kibéleltem egy 20 x 30 cm-s tepsit, és belekanalaztam  a masszát, jól elsimítottam.
  A megmosott, kimagozott szilvát negyedekbe vágtam, és kiraktam a massza tetejét vele.
  A szilvát megszórtam a vaníliás cukorral.

  A morzsa hozzávalót kimértem egy mélyebb tálba, és a vajjal összemorzsoltam, majd rászórtam a szilva tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45- 50 perc alatt készre sütöttem.

Forrás: Cookpad





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése