Hozzávalók:
az alaphoz: 15 dkg zabkeksz, 10 dkg mogyoró, 10 dkg vaj,
a töltelékhez: 2 dl tejszín, 2 zacskó instant zselatin/ főzés nélküli/ 4 dkg porcukor, 25 dkg natúr krémsajt, 2 dl natúr joghurt, 30 dkg málna + 5 dkg díszítéshez.
Elkészítése:
A kekszet konyhai aprítóval morzsásra törtem, a mogyorót ledaráltam, és 2 evőkanálnyit félretettem a díszítéshez. Az olvasztott vajjal összekevertem őket, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt 22 cm- s kapcsos tortaforma aljába lapogattam. Hűtőbe raktam dermedni.
A hideg tejszínt elektromos habverővel elkezdtem felverni, majd fokozatosan hozzászórtam a 2 csomag zselatint. / Hamar megkeményedik, nem kell sokáig felverni /
A málnát összeturmixoltam a porcukorral, joghurttal. Hozzákevertem a tejszínhez, belekevertem a krémsajtot is, és még mindig az elektromos habverőt használtam.
A krémet a kekszes alapra simítottam, és legalább 3- 4 órára a hűtőbe raktam.
Tálaláskor óvatosan leválasztottam a tortát a formáról, a tetejét málnával kiraktam, és megszórtam a maradék mogyoróval.
Ötlet: Meglepetés magazin.
az alaphoz: 15 dkg zabkeksz, 10 dkg mogyoró, 10 dkg vaj,
a töltelékhez: 2 dl tejszín, 2 zacskó instant zselatin/ főzés nélküli/ 4 dkg porcukor, 25 dkg natúr krémsajt, 2 dl natúr joghurt, 30 dkg málna + 5 dkg díszítéshez.
Elkészítése:
A kekszet konyhai aprítóval morzsásra törtem, a mogyorót ledaráltam, és 2 evőkanálnyit félretettem a díszítéshez. Az olvasztott vajjal összekevertem őket, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt 22 cm- s kapcsos tortaforma aljába lapogattam. Hűtőbe raktam dermedni.
A hideg tejszínt elektromos habverővel elkezdtem felverni, majd fokozatosan hozzászórtam a 2 csomag zselatint. / Hamar megkeményedik, nem kell sokáig felverni /
A málnát összeturmixoltam a porcukorral, joghurttal. Hozzákevertem a tejszínhez, belekevertem a krémsajtot is, és még mindig az elektromos habverőt használtam.
A krémet a kekszes alapra simítottam, és legalább 3- 4 órára a hűtőbe raktam.
Tálaláskor óvatosan leválasztottam a tortát a formáról, a tetejét málnával kiraktam, és megszórtam a maradék mogyoróval.
Ötlet: Meglepetés magazin.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése