2016. július 21., csütörtök

Gyümölcskenyér málnával és ribizlivel

Hozzávalók:

 a tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt, 20 dkg málna, ribizli vegyesen.

a díszítéshez: 6 dkg étcsokoládé, málna, ribizli.

Elkészítése:

  Robotgéppel kihabosítottam a puha vajat a porcukorral, majd egyenként belekevertem a tojásokat.
  Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, végül a málnát, és a ribizlit.
  Óvatosan sima tésztává kevertem.
  Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és közepes hőfokon kb. 1 órát sütöttem.

 Hagytam kihűlni, majd bevontam olvasztott étcsokoládéval, ribizlivel, és  a málnával díszítettem.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 júniusi száma.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése