Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt, 20 dkg málna, ribizli vegyesen.
a díszítéshez: 6 dkg étcsokoládé, málna, ribizli.
Elkészítése:
Robotgéppel kihabosítottam a puha vajat a porcukorral, majd egyenként belekevertem a tojásokat.
Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, végül a málnát, és a ribizlit.
Óvatosan sima tésztává kevertem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és közepes hőfokon kb. 1 órát sütöttem.
Hagytam kihűlni, majd bevontam olvasztott étcsokoládéval, ribizlivel, és a málnával díszítettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 júniusi száma.
a tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt, 20 dkg málna, ribizli vegyesen.
a díszítéshez: 6 dkg étcsokoládé, málna, ribizli.
Elkészítése:
Robotgéppel kihabosítottam a puha vajat a porcukorral, majd egyenként belekevertem a tojásokat.
Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, végül a málnát, és a ribizlit.
Óvatosan sima tésztává kevertem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöttem a masszát, és közepes hőfokon kb. 1 órát sütöttem.
Hagytam kihűlni, majd bevontam olvasztott étcsokoládéval, ribizlivel, és a málnával díszítettem.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2016 júniusi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése