2016. július 18., hétfő

Clafoutis

Hozzávalók:

11 dkg liszt, 5 dkg vaj, 220 ml tej, 4 tojás, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, kb. 50 dkg gyümölcs.

Elkészítése:

 Egy mélyebb tálba öntöttem a lisztet, hozzáadtam a  cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót. A tejet, az olvasztott  vajat is beleöntöttem, habverővel elkezdtem összekeverni. A tojásokat egyesével adtam hozzá, és jól kikevertem.
 Vajjal kikent, lisztezett 26 cm- s pitetálba kimagozott meggyet, darabolt sárgabarackot, málnát raktam. A tejes masszát ráöntöttem, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem. Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.

Ötlet: Ízvadász




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése