Hozzávalók:
az omlós réteghez: 20 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 1 káváskanál sütőpor, csipet só, 2 evőkanál tejföl.
a diós piskótához: 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, vagy piskótamorzsa, 5 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor.
a tetejére: kb. 50 dkg meggy, 5 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál fahéj.
Az omlós tésztával kezdtem, - a lisztet összekevertem a cukorral, sütőporral, csipet sóval, összemorzsoltam a vajjal, tejföllel, és jól összegyúrtam. Hűtőben 30 percet pihentettem, majd kinyújtottam, és 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt halvány aranysárgára sütöttem. Elősütés után, még forrón ,lekentem rummal elkevert lekvárral.
A diós piskótához 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral kikevertem, az 5 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá vertem . 10 dkg darált diót, 5 dkg morzsát, 5 dkg lisztet, a kávéskanál sütőport a kikevert tojássárgájához kevertem, majd több részletben hozzáforgattam a tojáshabot. Végül a lekvározott tésztaalapra simítottam.
Fagyasztott meggyet használtam, tehát a kiolvasztott meggyet az 5 dkg cukorral , fahéjjal összekevertem, és rárakosgattam a a diós tésztára. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütöttem.
Nagyon finomnak néz ki, mentettem is! :)
VálaszTörlésFinom is, süsd majd meg.
VálaszTörlés