Férjem születésnapjára készült ez a finom csokis torta.
Hozzávalók:
a tésztához: 8 tojás, 4 evőkanál víz, 11 evőkanál kristálycukor, 10 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 50 ml étolaj, csipet só.
a krémhez: fél liter tejszín ,/ Hulala/ 20 dkg étcsokoládé, kevés alkohol / pl. whisky, rum./
díszítéshez: 2 dl tejszín / Hulala/
Elkészítés:
a tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket keményre felvertem, egy magasfalú tálban robotgéppel. A cukrot tojássárgákkal alaposan kikevertem, hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport, kakaóport, csipet sót, majd a vizet, és az étolajat. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzákevertem. Két részletben sütöttem meg, vagyis a massza felét beleöntöttem egy sütőpapírral bélelt 26 cm -es sütőformába. kb. 20 perc sütés után, kiemeltem a formából, és a maradék masszát is megsütöttem.
literes fazékba beleöntöttem a tejszínt, mikor már eléggé meleg lett beletördeltem a csokit , és felolvasztottam benne.
Egész éjszaka hűtőben pihentettem, majd másnap beleöntöttem az alkoholt, és felvertem géppel.
A tortalapokat kettévágtam, igy máris négy lapot kaptam. Egyenként megkentem a lapokat krémmel, végül 2 dl tejszínt keményre felvertem, és díszítettem a tortát.
Forrás: beccaesasutik.blogspot.hu
Hozzávalók:
a tésztához: 8 tojás, 4 evőkanál víz, 11 evőkanál kristálycukor, 10 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 50 ml étolaj, csipet só.
a krémhez: fél liter tejszín ,/ Hulala/ 20 dkg étcsokoládé, kevés alkohol / pl. whisky, rum./
díszítéshez: 2 dl tejszín / Hulala/
Elkészítés:
a tojásokat kettéválasztottam, a tojásfehérjéket keményre felvertem, egy magasfalú tálban robotgéppel. A cukrot tojássárgákkal alaposan kikevertem, hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport, kakaóport, csipet sót, majd a vizet, és az étolajat. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzákevertem. Két részletben sütöttem meg, vagyis a massza felét beleöntöttem egy sütőpapírral bélelt 26 cm -es sütőformába. kb. 20 perc sütés után, kiemeltem a formából, és a maradék masszát is megsütöttem.
literes fazékba beleöntöttem a tejszínt, mikor már eléggé meleg lett beletördeltem a csokit , és felolvasztottam benne.
Egész éjszaka hűtőben pihentettem, majd másnap beleöntöttem az alkoholt, és felvertem géppel.
A tortalapokat kettévágtam, igy máris négy lapot kaptam. Egyenként megkentem a lapokat krémmel, végül 2 dl tejszínt keményre felvertem, és díszítettem a tortát.
Forrás: beccaesasutik.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése