2012. június 19., kedd

Körömvirágos pogácsa

 Hozzávalók:


  50 dkg finomliszt, 50 dkg tehéntúró,5 dkg vaj, 20 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 pupos kávéskanál só, 1 marék körömvirágszirom. A tetejére 1 tojás, reszelt sajt ízlés szerint.

 Elkészítés:


  A vajat egy kis lábosban felolvasztom, és a körömvirágszirmokat 1 percig sütöm benne, majd hagyom kihűlni. A lisztet, sütőport, sót, tojást,margarint, túrót, és a körömvirágos vajat jól összegyúrom. A jól kidolgozott tésztát belisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, és 4 cm átmérőjű korongokat szakítok ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakom, felvert tojással megkenem / a fele mennyiségűre reszelt sajtot is tettem/  és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Legközelebb, ha megsütöm a tésztájához is adok 10 dkg reszelt sajtot, és egyúttal  5-10 dkg. -val kevesebb lisztet adok hozzá.

Ötlet a Magyar Konyha nagyon régi számából.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése