2012. június 9., szombat

Kakaós-mogyorós-epres uzsonnakenyér

Hozzávalók:

  15 dkg margarin, 10 dkg nádcukor, 5 dkg kristálycukor, 2 tojás, 10 dkg finomliszt, 5 dkg grahamliszt, 1 teáskanál sütőpor, 4 dkg tört mogyoró, 1,5 evőkanál kakaópor, 10 dkg darabolt eper.


Elkészítés:





   Robotgéppel a margarint ,a kétféle cukorral krémesre kikeverem. Egyenként beledolgozom a tojásokat, majd hozzáadom a sütőporral elkevert liszteket. A tésztát két adagra osztom, az egyik adaghoz keverem a darabokra tört mogyorót, kakaóport, másikhoz adom a szeletelt epret. Püspökkenyér formába sütőpapírt  helyezek, és felváltva belekanalazom a kétféle  tésztát, villával márványosra keverem. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 45 percig sütöm.


 ötlet.: Magyar Konyha régi receptjéből.

  








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése